St Hans-feiring på Handelandsmarka

St Hans-feiring på Handelandsmarka

Velkommen til St. Hans-feiring på Handelandsmarka i dag kl 1800.

Alvdis Krogedal Lillebø står for andakten, og eget husband spiller til allsangen. Ta med grillmat og drikke, grillene står varme og klare. Det blir aktiviteter og leker for barna, og rundt kl 20 tenner vi bålet.

Ingen værforbehold, vi arrangerer uansett, så ta med gode klær!

Oasen/DiG-kveld på Ebeneser

På fredag var Oasen samlet på Ebeneser sammen med DiG til et fellesarrangement med fokus på slaveri i verden i dag. Magnus Stokke, som jobber i en organisasjon som heter «Hope for Justice» kom for å dele litt om hvilket arbeid de driver, og fikk med dette satt fokus på hvor utbredt slaveri og menneskehandel enda er i verden i dag — også i Norge. Det ble en bevisstgjøring på hvilken urett mange lider under, og hvorfor dette bør oppta oss som kristne. 

 

Det var omlag 60 ungdommer samlet, og etter møtedelen ble det arrangert et slags tivoli-lignende opplegg på parkeringsplassen med «bobleball-fotball», bruskasseklatring og innebandy utebandy. Hvert forsøk på bruskasseklatringen kostet en tier, og disse pengene gikk så til arbeidet som «Hope for Justice» driver. Til tross for surt vær, hagl og vind var dette populære poster å besøke. 

 

Ettersom dette var første samling etter påske var også 7. klassinger velkomne, og det var kjekt å se noen nye ansikt. Noen fra styrene i ungdomslagene hadde også bakt pizzaboller, noe som var herlig å komme inn til etter å ha vært ute i vinden. 

 

Det er kjekt å kunne stå sammen med andre og i dette ungdomsarbeidet, og ha noen fellessamlinger innimellom, og vil derfor også arrangere en sommeravslutning sammen med DiG den 16. juni. 

 

Om du ønsker å følge enda tettere på arbeidet med Oasen, så kan du klikke her (http://eepurl.com/cgGhvb) og skrive deg opp på en mailingliste hvor det sendes ut bønneemner for arbeidet og litt info om samlingene som har vært den siste måneden. 

Påskekonsert Lura bedehus

PÅSKEKONSERT:
MIKAEL JÄRLESTRAND M/VENNER

LURA BEDEHUS 1. PÅSKEDAG KL 16.00

Benytt anledningen til å oppleve påskens ufattelige budskap i ord og toner sammen med den kjente, svenske sangeren, lokale musikere og sangere. Vær med oss i allsangen «Å salige stund uten like»

og «Deg være ære».

DISSE DELTAR:

FIOLIN: Ida Celine Dirdal FLØYTE: Thea Haugen TANGENTER: Geir Olav Dirdal og Bethi Dirdal Jåtun SANGERE: Mikael Järlestrand, Caroline Dirdal, Finn Kjerpeseth og Ragnar Dirdal

HJERTELIG VELKOMMEN!

Gratis adgang. Kollekt.

Medvandrerseminar

TORSDAG 30. MARS KL.19:00

SEMINARKVELD PÅ EBENESER

TEMA: MEDVANDRING

 OLE-MAGNUS OLAFSRUD KOMMER

Vi starter med kaffe og noe å bite i.

·       Hva er medvandring, hvorfor medvandring og hvordan?

·       Vi deler erfaringer

·       Bruk av Bibelen i medvandring

·       Veien videre

Du er hjertelig velkommen enten du var der på forrige seminar eller ikke!

Bibelklassen fikk en stor jobb

Årets temaet for søndagsskole er "Hellig og nær" Bokstavene ble fargelagt og hengt opp.

Godt jobba alle fire!!!

Velkommen til sang og musikkhelg på Ebeneser

Sangkameratene arrangerer sin årlige sang og musikkhelg på Ebeneser lørdag 28. og søndag 29. januar.

Lørdagskvelden får vi besøk av Sølvi Helen Hopland.
Sølvi er sanger, tekstforfatter, komponist og oversetter. Hun er bosatt i Deknepollen i Vågsøy. Hun platedebuterte i 1996 med debutalbumet Flyg lavt over livet. Deretter har det blitt mange flere utgivelser.

 

 


Sølvi Hopland formidler viser til trøst og oppmuntring med en innlevelse som svært få andre. Hun har selv som ung enke fått oppleve styrken i disse sangene, og griper oss alle med sin ekte tilstedeværelse.

Det er med stor forventning vi ser frem til konserten med henne lørdagskvelden kl.19.30.

https://www.dropbox.com/s/kahs11a2h8swnxm/FarForOssAlle_051216.mp3?dl=0

 

https://www.facebook.com/solvi.hopland/posts/1353602811348772Sølvi Hopland har ansvaret for Ulvesund Fyr. Der driver hun fyrkafe og en liten fyrbutikk, samt tilbyr overnatting til turister.

www.ulvesundfyr.no

Sist, - men absolutt ikke minst:

På møtet søndag formiddag 29 januar kl. 11 er vår gjest Bente Krogedal Myklebust.

 

Velkommen til gilde samvær med mye sang og musikk.

Kjekk familieweekend

Kjekk familieweekend

10.-11. september var det familieweekend på Utsyn, og det myldret av liv. En god blanding av barn, ungdommer, voksne og eldre, koste seg sammen i aktiviteter og lek. En av bibelgruppene tilknyttet Ebenser organiserte det hele, noe de gjorde på en utmerket måte.

Som vanlig fikk vi velsmakende mat, og for mange av de yngre var nok taco-kveldsen på lørdagen det gastronomiske høydepunktet.

Når man er på Finnøy sier det seg selv at man må ha fiskekonkurranse. Det ble en overbevisende fangst. Til og med makrell. Denne ble pakket i folie og havnet på grillen. Nam, nam!

Åndelig føde er alltid viktig. På lørdagskvelden hadde vi besøk av Bjarne Ydstebø som fortalte om den barmhjertige samaritan. Søndag formiddag var det vår egen Lars Skjæveland som forkynte både levende og engasjerende.

Før den avsluttende middagen kunne barna kose seg med hoppeslott og bading, og noen av de voksne ble med på fotballturnering sammen med alle barna og ungdommene.

Alt i alt ble det en veldig kjekk weekend hvor mange sosiale bånd ble knyttet, nye vennskap ble skapt og alle fikk åndelig påfyll.

Takk til bibelgruppen som stod som arrangør. Takk for en flott opplevelse!

Samlingsfest

Samlingsfest

Sommeren er snart over, og samlingsfesten markerte oppstarten på et nytt halvår på Ebeneser.

Vi fikk blant annet besøk av en drage som ikke hadde noe navn. Dragen, som viste seg å være den nye maskoten, skal få navn utover høsten. Otto Vålandsmyr arrangerte Olympiske Leker på scenen og snakket om vinnere og tapere og om hvordan Bibelen snakker om at de siste skal bli de første. Og etter møtet ble det servert kinamat og pølser i første etasje.

Aktivitetene på Ebeneser starter opp fortløpende, følg med på nettsidene for program. Vi gleder oss til alt vi har å se fram til utover høsten.

Søndagsskole med misjonstivoli

Søndagsskole med misjonstivoli

Søndag 19 juni var det igjen tid for misjonstivoli. Hva er misjonstivoli tenker du?
Først og fremst er dette kjempemoro! En rekke gøyale aktiviteter som bringer frem smil, latter og gledesrop fra de yngre. Aktivitetene var: fiskedam, lykkehjul, ball i kopp, svampekasting på levende blink, kjøring med racerbane. I kjelleren ble blikkbokskasting, ansiktsmaling og super mario arrangert. 
Pengene som kom inn gikk direkte til misjonen og alle barna fikk en snopeting når de var ferdig med aktiviteten. 
Gode unge og voksne ledere hjalp til slik at alt opplegget gikk som smurt. En stor takk til alle som gjorde misjonstivoliet mulig. Dette var kjempekjekt. 

Hobbylagets sommeravslutning

Hobbylagets sommeravslutning

I nydelig vær avsluttet Hobbylaget sesongen med grilling og aktiviteter på Røyrvik Aktivitetsgård. Foreldre og søsken var også invitert, og vi ble en stor gjeng. Grillen stod klar ved ankomst, og snart gikk pølser og hamburgere ned på høykant.

Aktivisering av den yngre garde har aldri vært noe problem på Røyrvik. Barna var raskt i gang med blant annet sandvolley, bading, kjøring med hest og kjerre, og ellers fri lek på det flotte området. De voksne kunne kose seg i solen med drøs og kaffi.

Lars Skjæveland var med og hadde andakt. Barna var ivrige, rakte stadig opp hånden, og svarte på mange spørsmål underveis. Lars leverte som vanlig et godt budskap innpakket i engasjerende virkemidler, og barna fikk se både kreativ ballongkunst, og flotte, illustrerende papirfigurer.

Festdag på røyrvik aktivitetsgård

Festdag på røyrvik aktivitetsgård

Torsdag 5. mai var det Kristi himmelfartsdag og tradisjonen tro samlet Ebeneser-forsamlingen seg på Røyrvik Aktivitetsgård. IKF var også invitert og til sammen var vi rundt 200 besøkende med stort og smått. Vi begynte med fellesmøte kl 11 hvor Mons Gunnar Selstø hadde andakt. Etter andakten sang Manuel Subang fra Filippinene. 

Etter møtet var grillene blitt varme og det var tid for mat. Vi nordmenn ser at vi har et og annet å lære av IKF-gjengen når det kommer til grilling. Mens vi står med våre pølser og burgere, legger de den ene delikatessen etter den andre på grillen. Steikeosen avslører spennende og eksotiske krydder. Dette kan de.

Etterpå var det mange forskjellige aktiviteter: Hesteridning, hest og kjerre, volleyball, kanopadling, kajakk og trøbåter. Noen gikk tradisjonen tro i vannet, men heldigvis var det nære land. En gjeng hardhauser hadde faktisk med seg badebukse og svømte og dukket i det kalde vannet.

Alt i alt ble det en fantastisk dag på Røyrvik. Tusen takk til vertskapet Unni og Mikael Johnsen som stiller gården til rådighet, år etter år etter år.
 

Festsamling med Unge Røster!

Festsamling med Unge Røster!

Søndag 17. April var en festdag på Ebeneser. Det var selveste barnekoret Unge Røster som hadde hele møtet. Ikke bare var det flott sang. Salen var pyntet med vimpler og ballonger. Dette dannet et flott bakteppe for samlingen. Mange av barna sang solo og det på imponerende vis. Med så fine musikalske prestasjoner går vi en lovende musikalskfremtid i møte. Solbjørg, Geir Ove, Johannes og John Olav utgjorde bandet og det hørte ut som om de hadde øvd godt. 
Reidar Mosvold stod for andakten og han fortalte om Daniel. Og hvordan han gjennom hele livet var tro mot Gud og velsignelsen som var resultatet av dette. 
Etter konsertmøtet var det kjeks, saft og kaffe. 
Tusen takk til dirigent Linda Aanø, bandet og alle de flinke sangerne i Unge Røster som gav oss et flott søndagsmøte der budskapet om Jesus stod sentralt.